Työhönvalmennus

  1. Etusivu
  2. »
  3. Työllisyyspalvelut
  4. »
  5. Työhönvalmennus

Työhönvalmennus auttaa tavoitteellisesti eteenpäin uralla ja työnhaussa. Yksilöllinen työhönvalmennus tarjoaa henkilökohtaista neuvontaa ja tukea työpaikan saamiseksi. Saavuta uratavoitteesi kanssamme!

Työhönvalmennusprosessi ja palvelun sisältö

Valmentajamme auttavat sinua luomaan tavoitteellisen suunnitelman tavoitteisiin pääsemiseksi. Tavoitteenasi voi olla esimerkiksi työpaikan, palkkatukipaikan tai oppisopimuspaikan löytäminen ja hakeminen. Hyödynnämme tarpeen mukaan myös muita työllisyyttä edistäviä palveluita.

Työhönvalmennusprosessi vaihtelee yksilön tarpeiden ja palvelun mukaan, mutta yleensä se sisältää seuraavia osa-alueita:

Ammatillinen ohjaus

Työhönvalmentaja auttaa sinua selvittämään omia vahvuuksiasi, kiinnostuksen kohteitasi ja tavoitteitasi työelämässä. Käymme läpi myös sinun omat voimavarasi. Tämä auttaa sinua tunnistamaan sopivat ammatit ja uramahdollisuudet.

Työnhakutaidot

Työnhakutaitojen keskiössä ovat erottuvat, nykyaikaiset ja hyvin laaditut työnhaun asiakirjat sekä oman osaamisen markkinointitaidot työnantajille. Työhönvalmennuksessa tarjotaan ohjausta työnhakuun liittyvissä taidoissa, kuten ansioluettelon ja työhakemuksen kirjoittamisessa, työhaastatteluihin valmistautumisessa ja verkostoitumistaidoissa. Opit rohkeasti ottamaan yhteyttä yrityksiin työpaikan löytämiseksi. Työhönvalmentaja voi myös auttaa löytämään sopivia työpaikkoja ja antaa vinkkejä aktiivisiin työnhaun strategioihin. Valmennuksen aikana opit työnantajien odotuksista ja eri rekrytointitavoista sekä kasvatat työnantajaverkostoasi yhdessä valmentajan kanssa.

Työelämävalmiudet

Työhönvalmennuksen aikana keskitytään myös kehittämään taitoja, jotka ovat tärkeitä työelämässä menestymisessä. Näihin kuuluvat esimerkiksi viestintä- ja tiimityötaidot, aikataulutus- ja organisaatiotaidot sekä ongelmanratkaisukyky. Valmennuksessa voi olla mahdollista suorittaa myös lupakortteja. Tavoitteena on auttaa sinua tulemaan työelämän vaatimusten kanssa toimeen ja sopeutumaan työympäristöön.

Uramahdollisuuksien tutkiminen

Työhönvalmennuksessa voi olla myös osana urasuunnittelua ja uramahdollisuuksien tutkimista. Sinua rohkaistaan tutkimaan erilaisia ammatteja ja työpaikkoja sekä selvittämään, mitä koulutusta tai osaamista tarvitaan haluttuihin urapolkuihin.

Työelämän seuranta ja tuki

Työhönvalmennus ei lopu työpaikan löytymiseen, vaan valmentaja voi tarjota tukea myös työsuhteen alkuvaiheessa ja työsopimuksen laadinnassa. Valmentaja voi auttaa sinua sopeutumaan uuteen työympäristöön, tarjota neuvontaa työssä menestymisessä ja auttaa ratkaisemaan mahdollisia haasteita työelämässä.

Mikä tekee meidän valmennuspalvelustamme erityisen?

Aamos on tunnettu ihmiseltä – ihmiselle palvelusta. Me todella kuljemme rinnallasi ja pyrimme aina rakentamaan palvelun sinun tarpeisiisi sopivaksi. Olemme saaneet hyviä tuloksia aikaan ja todistetusti valmennuksiin osallistuvat hyötyvät saadusta palvelusta. Moni esimerkiksi työllistyy jo pian palvelussa aloittamisen jälkeen.

Valmentajamme ovat kokeneita ammattilaisia, joilla on laaja tietämys eri alojen työllisyystilanteesta ja vahvat verkostot eri työnantajiin. He ymmärtävät erilaisista taustoista tulevia ihmisiä ja osaavat löytää oikeat keinot tukea sinua.

Palvelua saatavilla alueellisesti hieman eri toteutusmuodoin

Tarjoamme työhönvalmennuspalvelua hieman eri tavoin eri alueilla. Tavoitteena on pystyä vastaamaan jokaisen henkilökohtaiseen tilanteeseen. Esimerkiksi, jos etsit nopeaa reittiä työelämään, keskitymme osaamisesi markkinointiin ja työnantajasuhteiden luomiseen. Jos taas tarvitset tukea työelämän haasteiden kohtaamisessa, autamme sinua siirtymään ja pysymään työmarkkinoilla, ottaen huomioon myös mahdolliset terveydelliset rajoitteet ja oppimisen pulmat.

Valmennuksemme kestot vaihtelevat kolmesta kymmeneen kuukauteen. Voit osallistua valmennukseen joko etänä tai tiloissamme. Mahdollisuus tarpeen mukaan osaamispassiin tai korttikoulutukseen: hygieniapassi, anniskelupassi tai työturvallisuuskortti.

On tärkeää huomata, että palvelumme on täysin maksuton. 

Ilmoittautuminen

Sovi työhönvalmennukseen osallistumisesta vastuuasiantuntijasi (TE-toimisto / Kuntakokeilu) kanssa niin pääsemme aloittamaan yhteisen matkamme. Voit myös tutustua alta löytyviin aluekohtaisiin esittelysivuihin.

Odotamme innolla yhteistyötä.

Palvelua saatavilla seuraavilla alueilla:

  • Pohjois-Savo
  • Kaakkois-Suomi
  • Lappi
  • TyönhakuSparraamo
aamos-tyohonvalmennus-vahvana-tyohon-lappi

Vahvana työhön! -työhönvalmennus, Lappi

Autamme sinua löytämään työn tai sopivan jatkopolun urallesi Apua työllistymisen haasteiden ratkaisemiseen Työhönvalmentaja rinnalla kulkijaksi! Saat oman työhönvalmentajan, rinnallakulkijan, joka...

Lappi

tyonhakusparraamo-kuva

TyönhakuSparraamo, Pohjois-Karjala

Apua työnhakuun tai uutta suuntaa uralle! TyönhakuSparraamo palvelee pohjoiskarjalaisia työnhakijoita. Mikä on TyönhakuSparraamo? TyönhakuSparraamo on työnhakupalvelu Pohjois-Karjalassa, jossa työhönvalmentajat auttavat...

Pohjois-Karjala

haussa-uusi-tyo

Työhönvalmennus, Pohjois-Savo

Räätälöity valmennuspalvelu, tavoitteena työ Apua työllistymisen haasteiden ratkaisemiseen Työhönvalmennus on sinun tarpeidesi pohjalta räätälöityvä kokonaisvaltainen palvelu, joka sisältää henkilökohtaista neuvontaa...

Pohjois-Savo

tyohonvalmennus

Työhönvalmennus, Kaakkois-Suomi

Työhönvalmennuspalvelua juuri sinun tarpeisiisi! Apua työllistymisen haasteiden ratkaisemiseen Tervetuloa mukaan työhönvalmennukseen, jossa tähdätään joko nopeaan työllistymiseen tai pidempään tukeen ja...

Kaakkois-Suomi

Jaa somessa

Scroll to Top

Kysyttävää?

Lähetä meille viesti