Kenelle työnhakuvalmennus tai uravalmennus verkossa ovat tarkoitettu?

Omaan tahtiin etenevät verkkovalmennukset toteutuvat etäyhteyksillä ajasta ja paikasta riippumatta ja ovat suunniteltu Uudenmaan TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilun työnhakija-asiakkaaksi ilmoittautuneille henkilöille tavan päivittää ja saada tukea sekä tietoa urasuunnittelun ja työnhaun tueksi.

Työnhaku on oltava voimassa samoin kuin on oltava riittävät tietotekniset valmiudet sekä välineet verkossa työskentelyyn. Verkkovalmennusympäristöt ja valmennus toteutuvat niin suomen, ruotsin kuin englannin kielellä.

Mistä palvelu koostuu?

Valmennus toteutuu verkkoympäristössä, jolloin sen aikana voi keskittyä itselleen tärkeisiin osa-alueisiin ja suorittaa tehtäviä, jotka tukevat työllistymistä tai oman urasuunnan selkiytymistä. Teemoja voi pohtia ja harjoituksia tehdä silloin kun itsellä on sopivasti aikaa. Pohdinnat edistävät myös sopivien työpaikkojen hakemista ja asioiden eri tavalla näkemistä, jolloin asioita pystyy tuomaan myös uudella tavalla esiin.

Valmennusympäristö sopeutuu omiin aikatauluihin, joten valmennus on itsenäisesti suoritettava ja siihen on jatkuva ilmoittautuminen. Verkkovalmennukseen osallistuminen vaatii toimivan internetyhteyden, mobiililaitteen (esimerkiksi tabletti tai älypuhelin) tai tietokoneen.  Valmennuksessa saa myös valmentajalta henkilökohtaista tukea, jotta varmistuu konkreettinen jatkosuunnitelma.

Työnhakuvalmennus verkossa on kolmen päivän intensiivinen työnhakutaitojen päivittämiseen keskittyvä valmennus. Sen aikana osallistuja saa näkemystä siitä, millainen on hyvä CV ja motivaatiokirje työnhaussa sekä näin toteutuessaan valmennus tarjoaa lisävarmuutta työnhakuun. Valmennus tarjoaa vastauksia esimerkiksi kysymyksiin: Mikä on motivaatiokirje työnhaussa?, Kuinka aloittaa työhakemus?, Miten kirjoitetaan työhakemus? Mitä kertoa itsestä työhaastattelussa? sekä tietoa siitä, miten valmistauta työhaastatteluun.

Tutustu myös Työnhakuvalmennus verkossa -palvelun esittelysivuun.

Uravalmennus verkossa on kymmenen päivän eli kahden viikon tehopaketti oman uran suunnitteluun. Valmennus antaa tukea ja aikaa urasuunnitelman selkiyttämiseen sekä näin toteutuessaan valmennus tarjoaa lisävahvistusta suunnitelmiin sekä tarkennusta työnhakuun. Jos mietinnässä on esimerkiksi joku näistä: työura, urasuunnitelma, ammatinvalinta, oppisopimus, työkokeilu, opiskelu, täydennyskoulutus, työvoimakoulutus ja mietit, kannattaisiko etsiä töitä oppisopimuksella, kannattaako työkokeilu tai mistä työkokeilupaikan voi löytää ja myös miettiessä opintoja ja opiskelua verkossa tai työvoimatoimiston työvoimakoulutuksia voi valmennus tuoda näihin ajatuksiin selkeytystä.

Tutustu myös Uravalmennus verkossa -palvelun esittelysivuun.

Miten pääsen mukaan palveluun?

Työnhakuvalmennus verkossa (3 pv) alkaa kaksi kertaa viikossa ja sen pääsee aloittamaan joko maanantaina tai keskiviikkona. Uravalmennus verkossa (10 pv) alkaa aina maanantaisin.  Ilmoittautuminen on auki non-stop -periaatteella ja ilmoittautuessasi voit itse valita milloin aloitat valmennuksen.

Ilmoittautuminen valmennukseen tapahtuu verkkolomakkeella (hakeutumislomake) tai jättämällä yhteydenottopyynnön TE-toimiston Oma asiointi -palvelun kautta. Ennen valmennuksen alkua saat sähköpostilla ohjeet kirjautumisesta verkkoympäristöön.

Miksi lähteä mukaan valmennukseen?

Opit sanoittamaan osaamistasi — myös työnantajan tarpeiden näkökulmasta. Lisäksi valmennus tarjoaa sinulle loistavan tilaisuuden laatia työhakemuksia työnhakuvelvoitteen mukaisesti.

Maksaako palvelu?

Uudenmaan työnhakuvalmennus -ja uravalmennus verkossa ovat työllisyyspalveluita, eli valmennus on osallistujille maksutonta. Valmennuspäivistä on mahdollisuus saada 9 euron kulukorvausta omalta työttömyysetuudenmaksajalta.

Ota yhteyttä

uusimaa@aamos.fi

Avaa Chat ja saat nopeasti vastauksia kysymyksiisi ma-to 9-15