TyönhakuSparraamo, Pohjois-Karjala

Työhönvalmennus, Työnhakuvalmennus

Pohjois-Karjala

Kaikille

  1. Etusivu
  2. »
  3. Työllisyyspalvelut
  4. »
  5. Työnhakuvalmennus
  6. »
  7. TyönhakuSparraamo, Pohjois-Karjala

Apua työnhakuun tai uutta suuntaa uralle! TyönhakuSparraamo palvelee pohjoiskarjalaisia työnhakijoita.

Mikä on TyönhakuSparraamo?

TyönhakuSparraamo on työnhakupalvelu Pohjois-Karjalassa, jossa työhönvalmentajat auttavat ja tukevat asiakkaita työllistymiseen liittyvissä kysymyksissä. Nimensä mukaisesti TyönhakuSparraamossa sparrataan työnhaussa eli autetaan työpaikan tai työkokeilupaikan saamisessa. Tämän lisäksi asiakkaan on mahdollisuus saada apua kouluttautumiseen ja yrityksen perustamiseen liittyvissä kysymyksissä.  

Valmennus rakennetaan ja räätälöidään osallistujan yksilöllisten tarpeiden pohjalta. Pääsääntöisesti valmennus sisältää sekä työnhakuvalmennusta (ryhmävalmennusta) että työhönvalmennusta (yksilövalmennusta). 

Työnhakuvalmennus (Ryhmävalmennukset eli starttiviikot ja teemapäivät)

Työnhakuvalmennus on ryhmämuotoista valmennusta etä- tai lähitoteutuksena. Työnhakuvalmennuksissa asiakkaat saavat tietoa ja työvälineitä, joilla edistää omaa työllistymistään. Parhaimmillaan ryhmä tarjoaa osallistujilleen hienoja oivalluksia ja ideoita. Työnhakuvalmennus on mahdollista suorittaa myös itsenäisesti verkkovalmennuksena, jolloin käytössä on sähköinen oppimisympäristö, jossa voi edetä omalla aikataululla.

Palvelun aikana on mahdollisuus osallistua yhteensä max. 20:een työnhakuvalmennuspäivään.

Työhönvalmennus (Yksilövalmennukset)

Työhönvalmennus on asiakkaan saamaa henkilökohtaista valmennusta oman työhönvalmentajan kanssa. Työhönvalmennuksien määrä ja sisältö räätälöidään täysin asiakkaan tarpeiden ja tilanteen pohjalta. Työhönvalmennus mahdollistaa ratkaisujen etsimistä hyvin erilaisiin tilanteisiin.

Oli sitten tavoitteena työllistyminen, koulutukseen pääseminen, yrittäjyyden aloittaminen tai työkokeilupaikan löytäminen – autamme löytämään polun tavoitteeseen.

Tällä sivulla

Hyödyt työnhakijalle

TyönhakuSparraamon kautta tarjolla konkreettisia hyötyjä työnhakuun!

Toimivat ja erottuvat työnhakuasiakirjat

Oman osaamisen tunnistaminen, CV, työhakemukset, some ja videot työnhaussa

Konkreettisia keinoja työllistymiseen

Työpaikkojen ja työkokeilupaikkojen etsiminen, koulutusmahdollisuuksien kartoittaminen

Uusia näköaloja

Aikaa pysähtyä ja pohtia omaa tilannetta ja tulevaisuutta

Tulevat valmennukset

Starttiviikot

Uudet etäryhmävalmennukset eli starttiviikot alkavat joka kolmas maanantai. Starttiviikko on viisi ryhmävalmennuspäivää: ensimmäisellä viikolla kolme (ma, ti, ke), ja toisella viikolla kaksi päivää (ma, ti). Valmennuspäivät ovat aina neljän tunnin mittaisia. Tällä hetkellä kaikki starttiviikot toteutetaan etäyhteyksillä.

Seuraavat starttiviikot alkavat:

Teemapäivät

Valmennuksen aikana voit valita meiltä mitä tahansa teemapäiviä, jotka toteutetaan aina torstaisin klo 9-13. Teemapäivät toteutetaan tällä hetkellä etänä verkon välityksellä, joten osallistua voit vaikka omalta kotisohvalta!

Toiveita voi esittää sähköpostilla pohjois-karjala@aamos.fi.

Itsenäisesti suoritettavat verkkovalmennukset

Tarjoamme myös mahdollisuuden suorittaa työnhakuvalmennusta itsenäisinä verkko-opintoina. Voit valmentajasi kanssa suunnitella sinulle sopivan kokonaisuuden erilaisista työnhaun teemoista. Verkkovalmennuksessa saat käyttöösi virtuaalisen oppimisympäristön, johon on koottu paljon opiskelumateriaalia ja tehtäviä, ja yhdessä valmentajasi kanssa pääset suunnittelemaan opintopolkusi ja etenemään haluamaasi tahtiin. Saat valmentajaltasi palautetta ja työskentelyäsi voidaan käyttää myös yksilövalmennuksen tukena ja pohjana. Kysy rohkeasti lisää, valmentajat auttavat mielellään!

FAQ - Usein kysyttyä

TyönhakuSparraamo on uusi työnhakupalvelu Pohjois-Karjalassa, jossa työhönvalmentajat auttavat ja tukevat asiakkaita työllistymiseen liittyvissä kysymyksissä. Nimensä mukaisesti TyönhakuSparraamossa sparrataan työnhaussa eli autetaan työpaikan tai työkokeilupaikan saamisessa. Tämän lisäksi asiakkaan on mahdollisuus saada apua kouluttautumiseen ja yrityksen perustamiseen liittyvissä kysymyksissä.  

Palvelu on tarkoitettu kaikille pohjoiskarjalaisille työttömille ja työnhakijoille. Myös maahanmuuttajien ja osatyökykyisten tukeminen työllistymiskysymyksissä on TyönhakuSparraamossa huomioitu hyvin.

Valmennus rakennetaan ja räätälöidään osallistujan yksilöllisten tarpeiden pohjalta. Pääsääntöisesti valmennus sisältää sekä työnhakuvalmennusta (ryhmävalmennusta) että työhönvalmennusta (yksilövalmennusta). 

Työnhakuvalmennus on ryhmämuotoista (starttiviikot ja teemapäivät) valmennusta etä- tai lähitoteutuksena. Työnhakuvalmennuksissa asiakkaat saavat tietoa ja työvälineitä, joilla edistää omaa työllistymistään. Parhaimmillaan ryhmä tarjoaa osallistujilleen hienoja oivalluksia ja ideoita. Työnhakuvalmennus on mahdollista suorittaa myös itsenäisesti verkkovalmennuksena, jolloin käytössä on sähköinen oppimisympäristö, jossa voi edetä omalla aikataululla.

Palvelun aikana on mahdollisuus osallistua yhteensä max. 20:een työnhakuvalmennuspäivään.

Palveluun ilmoittautunut asiakas aloittaa yleensä starttiviikolla. Uudet starttiviikot alkavat joka kolmas maanantai, ovat kestoltaan viisi päivää, joissa päivittäinen työaika on klo 9-13.

Starttiviikon aikana käsitellään kattavasti eri työnhakuun liittyviä osa-alueita, joita ovat mm. osaamisen ja vahvuuksien tunnistaminen, CV, työhakemus, työhaastattelu, verkostot ja työpaikkojen löytäminen.

Starttiviikon jälkeen asiakas voi ilmoittautua mukaan itselle sopiviin teemapäiviin. Teemapäivissä pureudutaan aina johonkin tiettyyn teemaan syvällisemmin. Aiheina voi olla esimerkiksi piilotyöpaikat, videoCV, opiskelu, yrittäjyys tai vaikkapa some työnhaussa.

Työhönvalmennus on asiakkaan saamaa henkilökohtaista valmennusta oman työhönvalmentajan kanssa. Työhönvalmennuksien määrä ja sisältö räätälöidään täysin asiakkaan tarpeiden ja tilanteen pohjalta. Työhönvalmennus mahdollistaa ratkaisujen etsimistä hyvin erilaisiin tilanteisiin.

Valmennuksen aloitusjakso on pääsääntöisesti 2 kuukautta. Asiakkaan tilanteesta riippuen valmennusta voidaan jatkaa enintään 4 kuukauteen asti (2 kk + 2 kk). Tämän lisäksi työhönvalmennus voi tarvittaessa jatkua työsuhteen tai työkokeilun aikana enintään 3 kuukauden ajan.

Ilmoittautuminen TyönhakuSparraamoon verkkolomakkeella tai jättämällä yhteydenottopyynnön TE-toimiston Oma asiointi -palvelun kautta.

Ilmoittautuneeseen otetaan puhelimitse yhteyttä viikon sisällä siitä, kun ilmoitus saapuu meille, ja valmennus voidaan aloittaa joustavasti yhdessä sopien.

TyönhakuSparraamo on työllisyyspalvelu, eli valmennus on kaikille osallistujille täysin maksutonta. Työnhakuvalmennuspäivistä on osallistujien mahdollisuus saada 9 euron kulukorvausta omalta työttömyysetuudenmaksajalta (työhönvalmennukset eivät kuulu kulukorvauksen piiriin).

Asiakaspalautteita

Lue, mitä muut ovat palvelusta sanoneet:

  • ”Ehdottomasti kannattaa osallistua jos on tarvetta löytää omia vahvuuksia ja heikkouksia työnhaussa.” 
  • ”Erityisesti auttaa miettimään ja jäsentämään asioita. Jos on ensimmäisiä kertoja työnhakuvalmennuksessa tai urakoulutuksessa, erityisen suositeltava. Tällaiselle kokeneemmallekin hyödyllinen miettimisen ja asioiden prosessoinnin ansiosta.” 
  • ”Saa henkilökohtaista asiantuntijan apua.” 
  • ”Tosi hyvä palvelu ja se oikeasti helpotta elämää.”  
  • ”Kannattaa osallistua, mahdollisuuksien mukaan mahdollisismman moneen teemaan.” 
  • ”tämä palvelu kattaa aika paljon näin korona-aikana.” 
  • ”Mahdollisuudesta kohdata mielenkiintoisia ja arvokkaita ihmisiä. Mahdollisuus ymmärtää itseäänkin ja löytää eksyksistä  jollekin polulle.” 
  • ”Palveluun kannattaa hakeutua mikäli kaipaa lisätietoa työnhakuun” 
  • ”Leppoisan ihmisläheistä oman työnmarkkinatilanteen kartoittamista ja ohjausta hyvine jatkotoimenpiteineen.” 
  • ”Olen täysin tyytyväinen valmentajaan. Antoi mulle monta vaihtoehtoa kuinka voisin työllistyä.” 
  • “Antoi itselle uusia keinoja ja tapoja hakea töitä avasi silmät uudella tavalla”
  • “Yksilövalmennus oli hyvä ja myös teemapäivät ovat monipuolisia ja mielenkiintoisia”
  • “Henkilökohtainen ohjaus oli toimivaa ja tsemppaavaa, sekä auttoi omien ajatusten selkiyttämisessä ja seuraavien askelien suunnittelussa.”
  • “Hyvät vihjeet CV:n ja hakemuksen tekoon.”
  • “asiantunteva henkilö jolta sai uusia hakumenetelmiä tyonhakuun.”
  • “Valmentajien kyvyt ja persoona ohjaustyöhön”
  • “Jatko-opintojen miettimistä auttoi. LinkedInin opastus ja uudet ansioluettelot.”
  • “Henkilökohtainen neuvominen, uudet ideat”
  • “Sparraajat olivat kannustavia ja välittäviä sekä aidosti auttamisenhaluisia.” 
  • “Asiantuntevat ja ihmisläheiset valmentajat, tärkeitä työnhakuun liittyvien aiheiden käsittely, yksilöllisen valmennuksessa elämäntilanteen ymmärtäminen ja peilaaminen valmennuksen suunnitteluun.” 
  • “Valmentajan ymmärtäväinen suhtautuminen, tilanteeseen paneutuminen ja oikea halu auttaa.” 
  • “Ystävällinen, osaava palvelu. Hyvät ohjaajat ja mukava fiilis jäi aina teemapäiviltä.” 
  • “Monipuolisuus” 
  • “Valmentajat on hyvää ja ystävällinen. He sellitavat hyvin ja antaa neuvoa miten voi saada piilotyöpaikkaa.” 
  • “Vertaistuki, sai kontakteja samassa tilanteessa oleviin ihmisiin, keskustelut.” 

Ilmoittaudu valmennukseen

Siirryt TE-palvelut.fi hallinnoimalle ilmoittautumislomakkeelle. Muista valita haluamasi verkkovalmennuspalvelu (Työnhakuvalmennus verkossa) lomakkeesta.

Esitteet | Brochures | broschyrer

Yhteystiedot

Sähköpostikyselyt: pohjois-karjala@aamos.fi

Avaa Chat ja saat nopeasti vastauksia kysymyksiisi ma-to 9-15.

Valmentajat

Anna-Leena Harju

Työhönvalmentaja

Hanna Hirvonen

Nuotti-valmentaja, Työhönvalmentaja

Olivia Moorrees

Työnhakuvalmentaja, Työhönvalmentaja

Perhevapaalla

Vuokko Palkovaara

Aluevastaava, Työnhakuvalmentaja

Pohjois-Karjalan aluevastaava

Videoesittelyt

Suomi

Katso video

Selkosuomi

Tekstitykset: Suomi, Englanti, Arabia, Venäjä.

Katso video

Toimitilat

Uudet toimitilamme sijaitsevat Joensuun Tiedepuistolla osoitteessa Länsikatu 15 (Avaa Google Mapsissa).

Toimistomme on 3B-rakennuksen kolmannessa kerroksessa. Kun saavut paikalle etenkin ensimmäistä kertaa, voit odottaa 3B-rakennuksen pääaulassa, josta valmentaja käy noutamassa sinut sovitulle tapaamisajalle. Muista käytännöistä voit sopia myöhemmin valmentajasi kanssa.

3B-rakennuksen pääaula on parkkihallin päässä, kulku onnistuu parhaiten Hallitien tai Kuntopolun kautta. Rakennuksen pääaulaan pääset kätevimmin jäähallin/hiekkakentän puoleisesta eteisovesta (näkyy kuvassa oikeassa reunassa, infomerkin vieressä).

Tiedepuistolle on helppo saapua niin jalankulkijana, pyöräilijänä, autoilevana kuin linja-autollakin. Parkkikiekollisia pysäköintipaikkoja löytyy jäähallin pihasta sekä raviradalta Linnunlahdentieltä, ja Tiedepuiston parkkihalli on myös asiakkaiden käytössä. Paikallisliikenteen linjat 103 ja 5 kulkevat Joensuun keskustasta Tiedepuiston ohi pysähtyen Linnunlahdentiellä.

Toimitilamme on esteetön, pääset liikkumaan kolmanteen kerrokseen hissillä.

Mikäli kaipaat tarkempia ohjeita, otathan yhteyttä valmentajiimme, niin ohjaamme sinut perille. Kuvaa klikkaamalla pääset Tiedepuiston opastus-sivulle.

Huomaathan, että valmentajamme eivät välttämättä ole aina paikalla, joten sovithan käynnistäsi etukäteen.

Lämpimästi tervetuloa uusiin toimitiloihimme!

Jaa somessa

Scroll to Top

Kysyttävää?

Lähetä meille viesti